Actueel

Nieuws

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Groningen profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Hoendiep 97 c in Groningen om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

 

 

Handige tips voor de aanleg van een nieuwe tuin Lokaal nieuws donderdag 15 juni 2023

Handige tips voor de aanleg van een nieuwe tuin

Wanneer je de sleutel hebt ontvangen van je nieuwbouwhuis staan er vaak nog een hoop klussen op de planning voordat je uiteindelijk kunt verhuizen naar je nieuwe stek. De meeste mensen geven vaak de prioriteit aan het huis om vervolgens daarna de tuin aan te leggen. Het fijne van een nieuwe tuin is dat je een blanco canvas hebt en alle vrijheid hebt om de tuin van je dromen aan te leggen. Het aanleggen van een tuin is een heel proces en hieronder vind je een aantal handige tips die je kunnen helpen met het realiseren van een prachtige tuin.

Verzamel voldoende inspiratie

Een stuk grond dat uiteindelijk een tuin moet worden biedt nog een hoop opties. Uiteraard moet je rekening houden met bepaalde regels vanuit de gemeente en is het handig om rekening te houden met je eventuele buren. Toch kun je wel een tuin aanleggen die volledig voldoet aan je eigen smaak. Ga je voor een landelijke stijl, hou je van strak en modern of

ben je gek op een weelderige tuin?

De opties zijn eindeloos en daarom is het goed om van tevoren voldoende inspiratie op te doen. Dit kun je online doen, door het bekijken van tuinboeken en tijdschriften en maak een rondje in een tuincentrum. Vergeet ook vooral geen rekening te houden met het onderhoud dat een tuin nodig heeft en of je hier eventueel tijd en zin in hebt?

Maak een plattegrond van je tuin

Heb je genoeg inspiratie opgedaan, maak dan een plattegrond van je toekomstige tuin met behulp van een potlood en papier. Teken verschillende plattegronden zodat je verschillende indelingen hebt. Daarnaast hou je ook rekening met de ligging van je tuin, paadjes die er moeten komen in verband met bereikbaarheid en overweeg je een tuinberging. Maak bij je plattegrond ook een beplantingsplan zodat je globaal weet welke planten er moeten komen en op welke moment in het jaar ze geplant moeten worden.

Hou rekening met grondverzet

Bij het aanleggen van een tuin heb je vaak ook te maken met grondverzet. Er moeten bijvoorbeeld borders komen met daarin tuinaarde en wellicht wil je een terras ophogen. Hier kun je goed een minikraan voor gebruiken. Het grondverzet kun je uitbesteden of een minikraan huren kan ook een goede mogelijkheid zijn wanneer je kosten wilt besparen.

Kies de juiste tuinafscheiding

Een tuin heeft vaak ook een afscheiding nodig, tenminste als je houdt van wat privacy. Heb je directe buren dan is het uiteraard handig om samen een tuinafscheiding uit te kiezen. Ga je voor een heg of een schutting? Wat vind je een mooie heg, wat zijn de kosten hiervan en hoe is de onderhoud? Ga je liever voor een schutting, welke materiaal vind je mooi, wat zijn de kosten en hoe moet het geplaatst worden? Dit zijn allemaal vragen die je eerst moet beantwoorden voordat je een tuinafscheiding gaat uitkiezen.

Aanleg van bestrating

Een tuin heeft vaak ook bestrating nodig en hier zijn ook talloze keuzemogelijkheden in. Ga je voor betontegels, keramische tegels of wil je liever houten planken voor je terras? De verschillende vormen van bestrating hebben allemaal verschillende eigenschappen en uiteraard is het maar nét wat je zelf mooi en belangrijk vindt. Het aanleggen van de bestrating in je tuin kan je uitbesteden maar het is niet onmogelijk om dit zelf te doen. Het belangrijkste is dat je ondergrond vlak en stevig is en dat je het juiste gereedschap en apparatuur gebruikt.

Het aanleggen van een nieuwe tuin is over het algemeen een vrij groot project met een heleboel stappen waar je rekening mee moet houden. Door deze bovenstaande stappen te volgen blijft het in ieder geval overzichtelijk en kun je de tuin van je dromen aanleggen.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tynaarlo.

Aanmelden